// AdSense kód

2011 őszén indítottam egy blogot azzal a céllal, hogy a Magyar Cserkészszövetség alapításának közelgő 100. évfordulója alkalmából (2012-ben volt ez a jeles dátum!) összegyűjtsem és bemutassam a cserkész vonatkozású emlékjeleket. Ezt a kutatómunkát főleg 2011-ben és 2012-ben párhuzamosan folytattam a Rákóczi-emlékjelek felkutatása mellett, amelyet már 2003-ban elkezdtem. Nagy öröm számomra, hogy ezt a munkámat sikerült befejeznem és 2020 novemberében megjelent a "Hazánk szentje, szabadság vezére" - II. Rákóczi Ferenc és az általa vezetett szabadságharc és emlékjelei Borsitól Rodostóig című kötetem.

Figyelmem most újra a cserkész témájú emlékjelek felé fordult azzal a szent elhatározással, hogy a 110. évfordulóra, vagyis 2022 decemberére szeretném a cserkész témájú emlékjeleket is lajstromba szedni és reményeim szerint egy kötetben megjelentetni. A 2021-es esztendőnek ez lesz a legnagyobb feladata! Remélem, hogy a járványügyi helyzet engedi majd, hogy felkeressem azokat a helyeket, ahol ilyen emlékjelek találhatók!

Első körben összegeztem a számítógépem mappáiban felhalmozott ismeretanyagot és elkezdtem az ilyenkor szokásos cédulák elkészítését. Ennek az eredménye lett az a közel 100 cédula, amelyek újabb kutakodásra késztetnek. A blog mellett innentől kezdve ezen az oldalamon is közreadom a kutatásom eredményeit, bízva abban, hogy így még több emberhez eljutnak.

Köszönöm szépen mindazok segítségét, akik adatokkal és fotók küldésével hozzájárulnak a téma feldolgozásához!

Ezeket a bejegyzéseket Bokody József, Jóska ’bá emlékének ajánlom, aki a Magyar Cserkészszövetség gyűjteményének vezetőjeként szintén szívügyének tekintette a cserkész emlékjelek felkutatását és népszerűsítését!